Η σημασια της βερας

 

 

Οι βέρες συμβολιζουν την υπόσχεση για γάμο και μάλιστα υπάρχουν αρκετές αναφορές που το επιβεβαιώνουν και στην Παλαιά Διαθήκη.

Οι βερες είναι το πιο όμορφο δαχτυλίδι που θα φορέσει ποτέ μια γυναίκα, ακόμα και αν είναι το πιο απλό και διακριτικό που έχει φτιαχτεί ποτέ.Και μόνο το γεγονός πως συμβολίζει την αιώνια ένωση δύο ανθρώπων και την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, είναι αρκετό για να την κάνει το πιο σημαντικό και αγαπημένο δαχτυλίδι κάθε γυναίκας.

Η βέρα ειναι ένα σύμβολο ατελείωτης αγάπης, καθώς το σχήμα του δαχτυλιδιού δεν έχει αρχή ούτε τέλος, όπως ακριβώς και η αγάπη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι για να αποφασίσει να παντρευτεί.

Οι βερες φτιάχνονται από χρυσάφι, το οποίο αντιπροσωπευει την αγνότητα και την καθαρότητα .Τα ζευγάρια φορουν τη βέρα στο τρίτο δάχτυλο του δεξιου τους χεριού αφου υπαρχει η παραδοση πως οι φλέβες του δεξιου χεριού οδηγούν κατευθείαν στην καρδιά. Έτσι, φορώντας το δαχτυλίδι στο συγκεκριμένο δάχτυλο, το ζευγάρι ενωνει τις καρδιές του σε μία.